Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΔΑΠ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΕ ΒΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες για τις κατά τα άλλα ,αγωνιστικές και στο πλευρό του φοιτητη «δημοκράτικές» παρατάξεις. Στην Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 14/1 μείναμε έκπληκτοι όταν οι κατά τα άλλα μισητοί και αιώνιοι αντίπαλοι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατέβηκαν σε κοινό πλαίσιο που κατεβηκε ως ανεξαρτητο αλλα από τους ΔΑΣΠΙΤΕΣ (προφανές καπέλωμα) ονομάστηκε ανοιχτής σχολής κρυμένοι πίσω από την πρόταση που πρότειναν ανεξάρτητοι φοιτητές.
Καταρχήν μόνο και μόνο το ότι εκμεταλεύτηκαν τον φόβο κάποιων φοιτητών για χαμένο εξάμηνο ,έναν φόβο που οι ίδιοι καλλιεργούσαν τον τελευταίο καιρό , ώστε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά επίδικα της περιόδου και να μπορέσουν να σπάσουν την κατάληψη του Συλλόγου ,αποτελεί κίνηση καταδικαστέα αλλά και απαράδεκτη. Εμείς τονίζουμε επανειλλημένως ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για χαμένο εξάμηνο καθώς κατι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ ως τώρα στο πολυτεχνείο καθώς επίσης το ότι το έξαμηνο εξασφαλίζεται από την ίδια την δυναμική των καταλήψεων ειδικά σε μια οξυμενη αντιπαράθεση με το υπουργείο.
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την δολοφονία του Αλεξη Γρηγορόπουλου , την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ιραήλ στην παλαιστίνη , την παρακρατική επίθεση στην συνδικαλίστρια ,μεταναστρια κωνσταντίνα Κουνεβα ,αλλά και από την προώθηση της αναδιαρθρωτικής πολιτικής με την αναγνώριση των κες και την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισιο , αποφάσισαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να ριξουν τις μάσκες και με μια συντεταγμένη κίνηση προσπάθησαν να πάρουν την συνέλευση με νοθεία.
Διπλοψηφίσματα , σβήσιμο του πίνακα με τα αποτελέσματα ,χτύπημα σε συντρόφισσα ήταν λίγα από αυτά που σκαρφίστηκαν ώστε να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Φυσικά τους δόθηκε άμεση απάντηση από το υπόλοιπο αμφιθέατρο καθώς επίσής και από τον ίδιο τον σύλλογο που τελικά πήρε αγωνιστική αποφαση. Σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια μας και το πρόσωπό μας .Όποιος συνεχίσει να σπιλώνει το όνομα του σχήματος θα παίρνει συνεχώς απάντηση μέσα από την καθημερινή και μαζική μας παρέμβαση στο σύλλογο όπου εδώ και τόσα χρόνια αποτελούμε τον πυρήνα αμφισβήτησης και κινητοποίησης του συλλόγου μακριά από κομματική καθοδήγηση και μικροπολιτικά συμφεροντα.
Η λογική της αποπολιτικοποίησης που προωθούν εδώ και χρόνια οι καθεστωτικές παρατάξεις προσπαθώντας να στοιχίσουν πίσω τους κόσμο γύρω από μικροσυμφεροντα που σε τελική ανάλυση αποσκοπεί στην διάλυση των φοιτητικών αντιστάσεων όχι μόνο δεν θα περάσει αλλά θα τους γυρίσει μπουμερανγκ . Γιατί η επίθεση που δεχόμαστε από το υπουργείο είναι τέτοια που έρχεται να καταστρέψει οποιαδήποτε συλλογική κατοχύρωση μας εξασφαλίζει το ενιαίο πτυχίο θέλοντας μας ειδικευμένους ,ευέλικτους ,πειθαρχημένους και εύκολα αναλώσιμους. Αυτή η δυσοίωνη προοπτική που μας ετοιμάζουν υπερβαίνει το όποιο μικροσυμφέρον και γι αυτό πρέπει να παλεύουμε συλλογικα.
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η απάντηση πρέπει να είναι από όλους μας κοινή. Γυρίζουμε τις πλάτες και απομονώνουμε αυτές τις λογικές καθώς το μόνο που έρχονται να εξυπηρετήσουν είναι η προωθηση της πολιτικής του επίσημου πολιτικού τους φορέα.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ